Armada Fastigheter

Solhälla, Solgården samt Görjansgården är våra områden för 70+

I ett trygghetsboende har man tillgång till gemensamhetslokaler och matsal samt att det finns tillgång till en trygghetsvärd. En person i hushållet måste ha fyllt 70 år.

Solhälla

För dig som fyllt 70 år finns nu möjligheten att söka till Solhällas Trygghetsboende. Förmedling sker genom Armadas bostadskö. Du kan välja mellan att bo i radhus eller i huvudbyggnaden.

Huvudbyggnaden har 35 st lägenheter med 2 - 3 r o k, som består av en lägre del i marknivå och en högre del på tre plan. Den högre byggnadsdelen har 3 st trapphus med en hiss i varje trapphus. Entréplanet innehåller gemensamhetsutrymmen bestående av matsal, aktivitetsrum, grupprum, samt 11 st lägenheter.

Plan 2 har 14 st lägenheter

Plan 3 har 10 st lägenheter

Hus 2-6 är radhusen med 26 lägenheter. Radhuslägenheterna består av 2 r o k och har uteplats på båda sidor direkt från lägenheterna samt ett tillhörande förråd.

Tvättmaskin samt torktumlare ingår i alla lägenheter.

Frågor gällande TV så är det Telenor man vänder sig till och vad gäller internet så är det IP-Only, telefonnummer till dem finns under fliken Kontakt.

Solhälla
Uteplats på Solhälla

Solgården

För dig som fyllt 70 år finns nu möjligheten att söka till Solgårdens Trygghetsboende. Förmedling sker genom Armadas bostadskö.

Gäller Norrgårdsvägen 3 D-G. 

Denna vackra byggnad ligger på en liten kulle med fin utsikt mot t ex centrum eller innergården. Trygghetsboendet består av ca 60 lägenheter med varierande storlekar från 1 r o k till 4 r o k. Byggår 1980.

Hissar finns i alla portar och de har totalrenoverats under 2011. Antal våningar varierar från 1-5 i de olika huskropparna. Frisör samt fotvård finns i fastigheten.

I anslutning till just detta hus, finns en trevlig matsal, med god mat. Närbelägen busshållplats, kort gångavstånd till centrum. Lokalbussen stannar utanför fastighetens stora entré – som heter Solgårdens Trygghetsboende.

Solgården
Bild på entrén till Solgårdens Trygghetsboende

Görjansgården

För dig som fyllt 70 år finns nu möjligheten att söka till Görjansgårdens Trygghetsboende. Förmedling sker genom Armadas bostadskö.

Byggnaden består av 20 st lägenheter med 2 r o k, permobilförråd och gemensamhetsutrymmen samt matsal. Samtliga lägenheter har tvättmaskin och torktumlare. Inbyggda loftgångar utanför lägenheterna med sopnedkast. Byggnaden är i 2 plan och har 1 st hiss. Byggår 1988. Kommunens hemtjänst har sina lokaler i byggnaden.

TV = Antenn

Internet = IP Österåker

I närheten av området finns möjlighet att parkera. Distriktssköterskemottagning ligger straxt intill.

Görjansgården ligger centralt belägen på Ljusterö med kyrkan och församlingshemmet alldeles i närheten. Ljusterö Torg ligger ca 1 km bort och har en fin belyst gångväg hela vägen fram. På torget finns Tempobutik med stort utbud, Ljusterö Krog, frisör, fotvård, tandhygienist, post-, apotek- samt systembolagsombud m m. Kommunal bussförbindelse passerar alldeles utanför området.

Görjansgården
Bild på Görjansgårdens Trygghetsboende

Fixartjänst

TIPS! 

Fixartjänst finns gratis för dem som fyllt 67 år och äldre. 

Du kan t.ex. få hjälp att:

  • Byta glödlampor, säkringar och batterier
  • Sätta upp och ta ner gardiner och rullgardiner
  • Hänga upp tavlor
  • Hämta och lämna saker på vind/källare
  • Ta ner saker från höga skåp
  • Ordna sladdar och mattkanter för att göra bostaden säkrare
  • Montera och kontrollera brandvarnare

Ring för mer info och eventuellt boka tid:

Österåkers Sportcentrum

08 - 540 816 00

Kl 10:00-11:45  13:00-16:00