Armada Fastigheter

Vägen till en lägenhet

1 anmal dig
ANMÄL DIG I BOSTADSKÖN

Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer kan ställa sig i bostadskön. Det kostar 325 kr per år. Har du redan ett hyresavtal hos Armada - då kostar det 100 kr per år. Anmäl dig genom att klicka här, då öppnas ett nytt fönster där du väljer Kundanmälan.

Genom att klicka här så öppnas ett nytt fönster där du kan läsa mer om vår bostadskö.

2 sok lgh
SÖK LÄGENHET OCH ANMÄL INTRESSE

Du behöver själv söka och anmäla intresse för de lediga lägenheter som annonseras på vår webbplats. Under Sök Bostad hittar du de lägenheter som är lediga. Tiden det tar att få en lägenhet varierar. Bland annat beror det på var du vill bo, vilken hyra lägenheten har och framförallt hur många som är intresserade av just samma lägenhet som du.

Tänk på att du måste klara hyran till den lägenhet du söker. Du hittar våra inkomstkrav genom att klicka här samt vår uthyrningspolicy genom att klicka här, som då öppnas i ett nytt fönster.

3 titta pa lgh
TITTA PÅ LÄGENHETEN

Har du anmält intresse för en lägenhet och är en av de 5 som har längst kötid blir du erbjuden till visning. Kontaktuppgifter till den som visar lägenheten står i det mail/brev som du får när du blir erbjuden en lägenhet.

Det är viktigt att gå på visningen.

4 lamna svar
LÄMNA SVAR

Efter att du varit på visningen behöver du svara JA eller NEJ till om du fortfarande är intresserad av den erbjudna lägenheten. Du måste svara innan sista slutdatum, som framgår i det mail/brev du fått gällande erbjudandet. Du tackar ja eller nej genom att logga in på Mina Sidor.

I samband med att du svarar ja till lägenheten laddar du upp dina intyg - de är giltiga i 6 månader.

Har du inte laddat upp dina intyg när vi börjar handlägga ärendet går vi vidare till nästa sökande.

5 ladda upp
LADDA UPP DINA INTYG

Om du har längst kötid av dem som svarat ja efter visningen kommer vi att kontakta dig. Du måste då ha laddat upp dina intyg för att visa att du uppfyller våra inkomstkriterier - genom att klicka här så öppnas ett nytt fönster där du kan läsa om våra inkomstkrav. Du laddar upp dina intyg via Mina Sidor.

Är du redan vår hyresgäst kollar vi att du skött dina hyror, att du inte har några dokumenterade störningar samt gör en förhandsbesiktning av din nuvarande lägenhet för att kontrollera att du skött vårdplikten av din lägenhet. Förhandbesiktningen ska vara utförd inom 3 arbetsdagar från det att vi börjat behandla ärendet.

6 skriv kontrakt
SKRIV KONTRAKT

När du laddat upp dina intyg - som visar att du uppfyller våra inkomstkriterier - samt inte har några betalningsanmärkningar, godkänner vi dig som hyresgäst och kontaktar dig genom att boka in en tid för kontraktsskrivning. Avtal ska vara påskrivet inom en vecka från att vi kontaktat dig.

Är du redan vår hyresgäst och har skött dina hyror samt inte har några dokumenterade störningsanmälningar och förhandsbesiktning av din nuvarande lägenhet är utförd bokar vi in en tid för kontraktsskrivning. I samband med kontraktsskrivningen betalas eventuella debiterbara besiktningsanmärkningar. Avtal ska vara påskrivet inom en vecka från att vi kontaktat dig efter utförd förhandbesiktningen.

När hyresavtalet är påskrivet är det bara att vänta till den dagen då det är dags att flytta in.

7 grattis
GRATTIS TILL DIN NYA LÄGENHET - DAGS ATT FLYTTA IN

Vi hoppas att du kommer att trivas!

När du har fått en lägenhet nollas din köpoäng och vill du fortsätta samla köpoäng måste du aktivera dig igen och betala den administrativa årliga avgiften. Du aktiverar dig genom att logga in på Mina Sidor.

Du börjar då samla nya köpoäng och står kvar så länge du betalar den årliga administrativa avgiften - vilken är 100 kr per år när du har ett lägenhetskontrakt hos Armada.

Vi använder oss av kakor för att spara dina inställningar och förbättra din upplevelse på vår webbplats

Jag förstår